boltjes parket
Boltjes Parket Almere
Hoe voorkom ik krassen op mijn vloer?

Kijk regelmatig naar de viltjes onder stoelen ,tafels e.d.

Zorg voor een goede inloopmat.

Vermijd het lopen met naaldhakken op de vloer
Hoe verzorg ik mijn vloer?
Stofzuigen,eventueel dweilen en eventueel wax opzetten. Indien er een beschadiging of kras in de vloer zit kunt u plaatselijk hardwax olie aanbrengen.
Hoe reinig ik mijn vloer intensief?
Afhankelijk van de intensiteit waarmee de vloer belopen wordt zult u meer onderhoud moeten plegen. Na verloop van tijd raakt de vloer verzadigd en worden de intervallen waarmee onderhoudswax aangebracht dient te worden steeds langer.
Zwevend of verlijmd leggen?
Zwevend leggen:
Wordt in de meeste gevallen gedaan,mede door de goede ondervloeren die er tegenwoordig zijn en de kosten van het leggen. Nadeel kan zijn dat de vloer altijd blijft werken (kan krimpen en uitzetten).Dit kan grotendeels voorkomen worden door de relatieve vochtigheid op peil te houden.
Verlijmd leggen:
Wordt in toenemende mate gedaan om het geluid te reduceren en het werken van de vloer te voorkomen. Dat neemt niet weg dat de relatieve vochtigheid ook op peil gehouden moet worden. De kosten voor het verlijmd leggen zijn vaak het dubbele van zwevend leggen ;dit komt omdat er  een spaanplaatbroodjes tussenvloer wordt gelegd.
Kan ik parket laten leggen op een vloer met verwarming ?
In de meeste gevallen kan dit heel goed. Houtsoorten die niet in aanmerking komen voor vloerverwarming: Beuken, essen, merbau, teak, azalea.Met name verouderde vloeren en thermisch behandelde vloeren zijn uitermate geschikt in combinatie met vloerverwarming.
Kan ik mijn vloer meenemen als ik verhuis?
Een laminaat en lamel vloer die niet verlijmd is wel. Een verlijmde vernagelde vloer kan niet
Kan ik op elke ondervloer parket leggen?
Ja. Er zijn wel verschillende installatietechnieken.
Op een houten ondervloer wordt meestal spaanplaat geschroefd om de vloer vlak te krijgen en het kraken van de planken te reduceren.Daarna kan zowel zwevend als verlijmd worden gelegd.
Op zandcement kan zowel zwevend als verlijmd worden gelegd zonder verdere voorbereiding. Mocht de cementvloer na controle problemen geven ,zal moeten worden beoordeeld of maatregelen nodig zijn.
Bij Anydriet vloeren  kan zowel zwevend als verlijmd gelegd worden. Bij verlijming moet de vloer geschuurd en voorgestreken worden met een voorstrijkmiddel om de hechting van de lijm te verkrijgen.
Kan ik mijn bestaande vloer een andere kleur geven?

Ja, dit kan ,maar met enkel houtsoorten niet zoals essen,maple en donkere tropische houtsoorten.

Eiken leent zich erg goed voor het kleuren met diverse oliën en beitsen. Zowel hardwax oliën als beitsen zijn in kleur op te brengen en worden met een kleurloze olie afbehandeld. Ook zijn er oliën ,zoals monocoat die maar  één laag nodig hebben.

Men moet er rekening mee houden dat een kras in een gekleurde vloer moeilijker is te herstellen.

Heb ik een luchtbevochtiger nodig in huis?

Een luchtbevochtiger is aan te raden voor de maanden dat u stookt,vanaf oktober tot en met april is het verstandig om deze neer te zetten.

Hout krimpt bij een lage luchtvochtigheid en zet uit bij een hoge luchtvochtigheid.

Bijzonderheid is wel dat krimp nooit meer helemaal hersteld.

 

Boltjes Parket

Lotusbloemweg 47
1338 VV Almere
tel: 06 30378920

KvK. 32135407 Amersfoort
BTW id NL0013003135B


Open aanbevelingen over Boltjes Parket

Parketvloer